O nama

  O NAMA


 • Sapid d.o.o. P.J.PROFIT VRATA d.o.o. je bosansko-hercegovačka kompanija u 100% privatnom vlasništvu. Ustanovljena je 2000 godine, a početkom 2002 godine počela je sa proizvodnjom protuprovalnih vrata tipa SANA koja su odgovarala III klasi standarda EN 1627. U 2004 godini počinjemo sa proizvodnjom vrata UNA koja su poboljšana i testirana na klasu IV prema istom standardu. U istoj godini smo vrata tipa UNA nadogradili i poboljšali. Proizveli smo protuprovalna i protupožarna vrata tipa UNA P koja su testirana u Ljubljani (ZAG) i kojima smo postigli zaštitu od požara do 60 minuta (EI 60).

 • 2008 godine preselili smo cijelu proizvodnju u vlastite prostorije, na zapadnoj strani grada, prema Kiseljaku.Naša vizija je bila daljnje unapređenje i poboljšanje kvalitete proizvoda modernizacijom proizvodnje i nabavkom novih mašina za izradu pozicija. Te godine smo počeli proizvodnju punih jednokrilnih i dvokrilnih protupožarnih vrata do EI 120, ostakljenih protupožarnih vrata do EI 90, staklenih protupožarnih vrata do EI 90, vrata za zatvorske jedinice, neprobojnih vrata, sefova, kao i svih drugih metalnih vrata po naruđbi.

 • 2012 godine PROFIT d.o.o. postaje dio domaće grupacije SAPID d.o.o. Ovo spajanje je dovelo do poboljšanja i povečanja proizvodnje i prodaje proizvoda. Također, proizvodnju smo proširili sa proizvodnjom ograda, kapija i rešetki za razne namjene u industriji i domaćinstvu.

 • 2014 godine proizvodnja je obogaćena kupovinom i instalirenjem sopstvene lakirnice za prašnasto farbanje svih proizvoda iz bogate palete.

 • U prizvodnom, prodajnom, razvojnom i servisnom dijelu kompanije zaposleno je 50 uposlenika, od kojih većina učestvuje u ovom programu već 10 godina. Ovi iskusni uposlenici su garancija da će krajnji korisnici sigurno biti zadovoljni našim proizvodima i uslugom.

 • Naš cilj i naša misija su zadovljni kupci koje ćemo savjetovati prilikom kupovine, obezbjediti im odgovarajući proizvod, uraditi isporuku i ugradnju istog, dati im garanciju na proizvod i uslugu i pružiti im dugogodišnju uslugu 24/7 servisa.
 • Cerfikat СН17/0023 SAP1D d.o.o. PJ PROFIT VRATA Plantaza 99, 71215 Blazuj-1lidza, Bosna i Hercegovina је ргоvјегеп i certifikovan prema zahtjevima staпdarda ISO 9001:2015 za sljedeće aktivnosti Proizvodnja metalne bravarije, proizvodnja i montaža protuprovalnih i protupožarnih vrata.
  Bos Eng


 •  

  USLUGE


 • Usluge su usko vezane sa opremom i materijalima kojom proizvodni program Profit-vrata raspolaže, a to su usluge rezanja, savijanja, probijanja i varenja limova. Veoma brzo, pružat ćemo i usluge praškastog farbanja.

 • TEHNOLOGIJA


 • Sva vrata imaju metalnu podkonstrukciju od lima, željeznih profila ili kombinacije istih. Prilikom finalizacije vrata dodaju se materijali u zavisnosti od namjene vrata i zahtjeva klijenata vezanih za njihov izgled. Iz pomenutih razloga osnovna oprema za proizvodnju je prilagođena obradi limova i profila te spajanju željeznih materijala.

 • Za pripremu lima koristimo hidraulične makaze dužine 3m, CNC abkant presu dužine 3m i snage 90 tona i CNC probijač lima snage 30 tona. Profile pripremamo uz pomoć dvije tračne pile, bušilice MK3 i glodalice MK3. Za spajanje se koristi MIG/MAG postupak a vrlo često koristimo i opremu za TIG postupak.


 • Svi metalni dijelovi su zaštićeni od korozije bez obzira da li se radi o vidljivim površinama ili o unutrašnjosti podkonstrukcije. Za antikorozivnu zaštitu i dekorativni finalni premaz koristimo praškasto bojenje u našoj lakirnici.

 • Možda i najbitniji dio, odgovarajuća brava, radi se i postavlja u završnoj fazi proizvodnje. U ovoj fazi postavljamo ispunu unutrašnjosti krila i dovratnika sa izolacijskim materijalom prema specifikaciji, i montaža dekorativne obloge i zaptivnog materijala. Nakon finalne montaže obavlja se završna kontrola vrata u vertikalnom položaju. Ovom prilikom kontrolišemo zaptivanje, zaključavanje i izgled vrata.

 • Na ovaj način proizvodimo domaća protuprovalna i protupožarna vrata u dvije varijante sigurnosti i to klasa III i klasa IV, a prema standardima Instituta u Rosenhajmu (Njemačka) koji zadovoljavaju standarde Evropske Unije.

 • RAZVOJ I TESTIRANJE


 • Posebnu pažnju polažemo na kvalitet naših proizvoda. Svaki novi proizvod, prije puštanja u redovnu proizvodnju, testira se prema važećim standardima za određenu kategoriju vrata. Ništa ne prepuštamo slućaju i brinemo se i o najsitnijim detaljima bilo da se radi o protuprovalnim vratima, protupožarnim vratima, neprobojnim vratima ili kombinaciji ovih vrata. Sva vrata, prije serijske proizvodnje, testiraju se u laboratorijama ZAG Ljubljana, LTM Zagreb, INZA Sarajevo, a balistika se testira u Remontnom zavodu Hadžići.

 •  

  PROIZVODI


 • Cijela paleta protuprovalnih i protuprovalno požarnih vrata baziraju se na osnovnoj konstrukciji, koja se na ispitivanjima pokazala, da po izdržljivosti i krutosti, nadmašuju zahtjeve odgovarajućih standarda. Ovo se posebno odnosi na vrata tipa UNA . I svi ostali modeli su prilagođeni zahtjevima odgovarajućih standarda ili pak specijalnim željama kupaca koje se odnose na izgled ili namjenu vrata.

 • Pored standardnih vrata koja ćemo opisati u nastavku, proizvodimo i vanstandardna vrata po želji kupca koja opet prolaze kroz cijeli proces zadovoljavanja postavljenih evropskih standarda. Vanstandardna vrata mogu biti dvokrilna ulazna vrata, vrata sa ugrađenim staklom u krilo, vrata sa stranskim svjetlom ili nadsvjetlom itd. Za nas je izazov kupac koji kod nas dođe sa posebnim željama i zahtjevima.

 • Sve vrste vrata mogu se opremiti elektroopremom koju kupac traži. To podrazumjeva kontrolu pristupa, signalizaciju otvorenosti ili otključanosti vrata. Kupcima smo ostavili mogućnost ugradnje videokamere u krilo vrata, dodatnih elektromagnetnih brava koje omogućavaju otvaranje vrata u slućaju požara i još mnogo drugih mogućnosti. Poštovani kupci, na Vama i Vašoj mašti je da nam date zadatak koji ćemo, sigurno, riješiti na najbolji mogući način!